Logistik

Leveranssäkerhet och flexibilitet

Vi på Floda Snickeri och Inredning kan garantera en hög leveranssäkerhet. Att leverera med precision är för oss lika viktigt som att leverera en kvalitetsprodukt. Vi har idag en 98 % leveransprecision på dagnivå på våra leveranser.  

Vid brådskande behov kan vi även lösa snabbare leveranser med hjälp av omprioritering, övertid och extraskift. Vi är flexibla och kan hjälpa dig även inom tajta tidsramar.

Välstrukturerad produktionsplanering

Tack vare vårt integrerade produktions- och affärssystem har vi en bra översikt på våra kommande leveranser och resursbehov. Vårt integrerade system gör att vi vet när vi behöver ta in extra resurser, styra om produktion och maskiner för att leverera i tid.

Tillsammans med regelbundna produktionsmöten är detta vårt sätt att garantera våra kunder en kostnadseffektiv produkt med flexibel leverans.

Stor lagerkapacitet

Vår stora lagerkapacitet gör att vi även kan hantera större utrullningar. Vi hjälper dig gärna med en större utrullning under kort tid eller en under längre period. Tack vare vår struktur och lagringsutrymme kan vi vara flexibla och lagra din produkt tills du behöver den.

Medarbetare & Produktion

Idag arbetar över 20 medarbetare hos oss på Floda Snickeri och Inredning. Vi som jobbar här har lång erfarenhet inom konstruktion, beredning, möbelsnickeri, cnc-programmering, maskinkörning, lackering, byggnadssnickeri och logistik.

Ta fram den bästa produktionslösningen

Vi ser varje produktion som unik och vill därför, tillsammans med dig, ta fram den bästa produktionslösningen. Detta inkluderar allt från val av material, till produktion av prototyp och massproduktion.

När vi påbörjar ett nytt projekt kan vi tillverka möbler och inredning efter ritningar som du som kund har tagit fram. Vi kan även tillverka en 1-stycks möbel eller en prototyp efter dina önskemål. Vi använder sedan den färdigställda prototypen för att skapa en konstruktionsritning som vi använder för serieproduktion när vi fått ditt slutgiltiga godkännande.

Vår maskinpark för serieproduktion består av:

  • Plattuppdelningssågar
  • CNC maskiner
  • Borr / ctapp automatisk
  • Borr / ctapp manuell
  • Fanérpress
  • Limpress
  • Kantlistmaskin
  • Måleri med 2 sprutboxar + ugn

Utöver detta besitter vi även ett 20-tal traditionella snickerimaskiner. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi arbetar eller är intresserad av ett möte för att diskutera hur vårt arbetssätt skulle fungera för dig.