Om oss

Historia & Nutid

Floda Snickeri & Inredning har sin grund i Samuelsons Inredningar med anor från 1940-talet. Vår befintliga snickeri- och möbelproduktion startade i våra lokaler 1959. Tack vare lojala kunder och kompetenta medarbetare växte företaget och kunde därför bygga ut sina lokaler i olika omgångar till dagens 4000 kvm.
År 2007 slogs företaget ihop med ett norskt bolag och bytte namn till New Store Europe som nu finns i 12 länder. 2012 startade Floda Snickeri och Inredning med Morgan Franksen som ägare och köpte den svenska produktionen med Samuelsons inredningars kompetens i ryggen.

Vi utökar vårt kundsortiment!

Från att ha arbetat med inhouse-produktion växlar Floda Snickeri och Inredning nu om till att bli en kompetent fristående leverantör, med både New store Europe och övriga externa företag som kunder. Vi vill nu kunna erbjuda våra kvalitetsprodukter till en större kundgrupp och därmed växa som företag. Vi är alltid intresserade av att skapa kontakt med företag som söker en ny underleverantör. Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer och ser fram emot ett möjligt framtida samarbete.

Medarbetare & Produktion

Idag arbetar över 20 medarbetare hos oss på Floda Snickeri och Inredning. Vi som jobbar här har lång erfarenhet inom konstruktion, beredning, möbelsnickeri, cnc-programmering, maskinkörning, lackering, byggnadssnickeri och logistik.

Ta fram den bästa produktionslösningen

Vi ser varje produktion som unik och vill därför, tillsammans med dig, ta fram den bästa produktionslösningen. Detta inkluderar allt från val av material, till produktion av prototyp och massproduktion.

När vi påbörjar ett nytt projekt kan vi tillverka möbler och inredning efter ritningar som du som kund har tagit fram. Vi kan även tillverka en 1-stycks möbel eller en prototyp efter dina önskemål. Vi använder sedan den färdigställda prototypen för att skapa en konstruktionsritning som vi använder för serieproduktion när vi fått ditt slutgiltiga godkännande.

Vår maskinpark för serieproduktion består av:

  • Plattuppdelningssågar
  • CNC maskiner
  • Borr / ctapp automatisk
  • Borr / ctapp manuell
  • Fanérpress
  • Limpress
  • Kantlistmaskin
  • Måleri med 2 sprutboxar + ugn

Utöver detta besitter vi även ett 20-tal traditionella snickerimaskiner. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om hur vi arbetar eller är intresserad av ett möte för att diskutera hur vårt arbetssätt skulle fungera för dig.

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.